SSBL 4. divisioona 2017-2018 SSBL 4. divisioona 2016-2017 SSBL 4. divisioona 2015-2016 SSBL 4. divisioona 2014-2015 SSBL 4. divisioona 2013-2014 SSBL 5. divisioona 2012-2013 SSBL 5. divisioona 2011-2012 SSBL 4. divisioona 2010-2011 SSBL 5. divisioona 2009-2010 Pepsi kesäsarja 2009 Kainuun Cup 2009 Karhuliiga 2008-2009 Kilpa Merikoskiliiga 2008-2009 Kainuun Cup 2008 Karhuliiga 2007-2008 HoD Merikoskiliiga 2007-2008 Kainuun Cup 2007 Merikoskiliiga 2006-2007 Merikoskiliiga 2005-2006 1.div Harjoituspelit All-Time SSBL-tilastot All-Time tilastot
Pelikuvat Muut kuvat

EtusivuHistoriikkiEdustusjoukkueOttelut ja tilastotOheistoimintaKuvagalleriaVieraskirjaForumLinkit

SSBL 4. divisioona 2014-2015

 

Otteluraportti

11.10.2014, klo 18:00, Nallisport

FBC PartyBoys - NSB II 1 - 2 (0 - 0, 0 - 1, 1 - 1)
- - -
0 - 1
- - -
1 - 1 A-K (Pete)
1 - 2


Rangaistukset:
      FBC PB: -
      NSB: 1x2min (mailaan lyöminen tai potkaiseminen)

Nihkeästi nahkeilivat:
      Olben
      Pena, Vile, Tumu, Welo
      Jartsa, Hagi, Hansala, AaKoo, Jay, Pete, Kalu, Jarski, Tapsa

Kun kausi ja vastuuturnaus oli saatu avattua aamupäivällä sulattamalla kahden maalin johto viime metreillä tuhnuiseksi tasuriksi, koitti alkuillasta vihdoin myös päivän toinen koitos ilahduttavan kuuden tunnin istumaharjoitusten päätteeksi. Kautta alustaviin harjoituspeleihin verrattuna aamupäivän otteet näyttivät jo selkeää EOM-henkeä, vaikka pistetiliä ei loppuen lopuksi saatukaan kartutettua yhtä pongoa enempää. Niinpä pohjoisen perukoilta Ouluun saakka harrastamaan vääntäytynyttä NSB:n kakkosta vastaan oli alustavasti virittäydytty henkisellä puolella varsin itsevarmoissa tunnelmissa. Suurin kysymysmerkki ennen alkuvislausta olikin vastuuturnaukseen liittyvän odottelun sementoimat perskannikat ja syksyn hyytämät ranteet, joiden lämmittelyssä ei perinteisesti ole oikein onnistuttu oranssinuttujen ruusterissa.

Pelin ensiminuutit vaikuttivat vielä melkoisen lupaavilta. Hyökkäykset saatiin ajettua alusta saakka syvälle vihulaisen alueelle ja maalipaikkoja alkoi sadella jokaiselle kentälliselle hyvää tahtia. Saatiinpa ennen ensimmäisen neljän minuutin täyttymistä aikaiseksi ylivoimapeliäkin, kun vastustaja vesuroi itsensä kuritushuoneen puolelle keskialueen hävitystä kaksinkamppailusta. Totutun tehottomasti pyörinyt miesedullinen kaksiminuuttinen ei paria vetopaikka enempää nähtävää tarjoillut, mutta tasaviisikoin jatkettuna pelivälinettä saatiin pamputettua jo maalikehikoihin saakka. Valitettavasti pallot eivät kuitenkaan sisään saakka pomppineet ja lukuisista ratkaisupaikoista huolimatta varsin mauttoman ja hajuttoman esikoisvartin jälkeen ensimmäiselle erätauolle istuttiin ihmettelemään kiikareiden yhä edelleen loistaessa tulostauolla.

Ensimmäisen kolmanneksen tasaisesti alamaissa laahanneet suorituskykymittarit alkoivat vipattaa kohti punaista toisen erän kuluessa, kun tulostaulullekin päästiin vihdoin merkkailemaan onnistumisia. JuhlaKaluston osalta väkevimmin vispaavat viisarit jyrkensivät kuitenkin valitettavasti lähinnä vitutuskäyrän kulmakerrointa, kun porukan turhautuminen kasvoi samaa tahtia hukattujen tekopaikkojen kanssa. Kaiken lisäksi koko päivän pitkin takaseiniä palloja pyssyttänyt vastustajan massapakki osui vihdoin ja viimein myös kerran kohti kehikkoa, kun kuvitteellisesta siniviivasta liitämään lähtenyt tuopin korkuinen tupsaus löysi tiensä puolittaisen maskin takaa ohi Olban ulokkeiden ja laskeutui täysin vaarattomalta näyttäneen tilanteen päätteeksi PartyBoys-maalin oikean tolpan juureen. Pieni nukahdus omassa päässä siirsi siis täysin hyppysissä olleen ottelun johdon metsästämisestä tasoituksen hakemisen puolelle.

Neljännespäivän kestäneen puuduttavan toimitsijapönötyksen kankeuttamat oranssipaidat eivät kuitenkaan tahtoneet vieläkään saada pelistään kaikkia kierroksia irti. Temmon lisäämisestä puhuttiin kyllä kovaan ääneen vaihtopenkin puolella, mutta suurista suunnitelmista huolimatta parempi liike ja asenne eivät millään ottaneet siirtyäkseen osaksi peliesityksiä kaukalon sisäpuolelle. Peli oli kyllä edelleen JuhlaPoikain hallussa ja pallo pyöri enemmän tai vähemmän pysyvästi NSB:n kenttäpäädyssä, mutta vihulaisen tukkiessa maalinedustansa kerta toisensa jälkeen, palloa ei tahdottu millään saada hinkattua siihen himoittavimpaan tekosektoriin. Näin ollen kovasta yrityksestä huolimatta toisellekin erätauolle jouduttiin lähtemään ilman ensimmäistäkään viimeisteltyä täysosumaa ja yhden maalin taka-ajoasemasta. Varsin tahmealta siis edelleen vaikutti.

Kolmanteen erään päätettiin vihdoin lähteä niin sanotusti urku auki nostamalla karvausta ylemmäs ja nappaamalla pelin avaimet lopullisesti oranssipaitojen karvaisiin kämmeniin. Kahden erän ajan lämmitetyt ruumiinulokkeet olivat sulaneet jo sen verran, että tiuhempitahtinen tikkaus onnistui sekoittamaan vastustajan pelin viimeisetkin konseptit. Vaikka pelitemmon nostaminen pistikin pelin jauhamaan entistä enemmän NSB:n päätyyn, alkoi koko päivän vaivanneen osumaummetuksen henkiset seuraamukset jo hiipiä otteisiin sen verran, että mailan puristaminen ja väkisin yrittäminen valtasivat yhä enemmän alaa JuhlaKaluston esityksessä. Toinen toistaan ruokkien nämä kaksi fataalia peli-ilottomuuden aiheuttajaa lietsoivat tähtikuviot jo sellaiseen asentoon, ettei edes tyhjänä ammottava rysä riittänyt PartyBoys-miehistölle tekopaikaksi vaan pelivälinettä lakaistiin moisiltakin tonteilta lavealla pensselillä pitkin halli- ja katsomorakenteita.

Pientä aihetta juhlaan saatiin sentään, kun reilut puoli tusinaa ottelun peliminuuteista oli vielä pelaamatta. Pitkään vihulaisen maalinedustalla pyörinyt oranssi hurrikaani puhalsi pallon ensimmäisen kerran koko päivän kohteena olleeseen katiskaan AaKoon toimesta, kun päätylaudoituksen tuntumasta parhaimman tekosektorin vasemmalla laidalle Peten "tarjoilema" pomppupallo löysi tiensä armoitetun repunheiluttajan lapaan tuhoisin seurauksin. A-K:n nopea ratkaisu pienessä tilassa toi oranssipaidoille nopean auvon harjaantuneen ranneliikkeen seurauksena, tuoden samalla päivän pelitapahtumiin tahattoman kaiun JuhlaPoikien seksielämästä. Ylämummon vielä lepattaessa maalia seuranneen vaihdon aikana, päätettiin vaihtopenkin puolella jopo keulien lyödä lopullisesti lämä tiskiin ja viedä eeppisen loppurutistuksen seurauksena täydet pisteet kotipuoleen näytille.

Hieno ja monisyinen ajokoirataktiikka ei kuitenkaan tuonut aivan toivottua lopputulosta, kun homma alkoi natista massakolhuilun seurauksena liitoksistaan pian ansaitun ja kauan odotetun tasoitusmaalin jälkeen. Ensin Vile heitti kaukalossa voltin ja laskeutui selälleen, sitten Hansalta huidottiin rystyset verille ja sen jälkeen Tumulla meinasi jäädä pottuvarvas kentälle. Kun kaikkia siipirikkoisia yritettiin hoivata yhtä aikaa jo alunperin ahtaalla vaihtopenkillä, sai tivoli jo sen verran suuret mittasuhteet, että vaihtorytmi, keskittyminen ja pelin ohjaus luiskahtivat oranssipaitojen osalta hetkeksi vähintäänkin lepikon puolelle. Kuin pisteenä kakun päällä, sai vastustaja kolmisen minuuttia ennen ottelun päätöstä vapaalyönnin täysin turhasta tilanteesta oranssipaitojen kenttäpuoliskon vasemmalta reunalta, josta legendaarisella metri sivuun, silmät kiinni ja täysiä -kuviolla toteutettu lämäri suisti maalikehikot kilisten PartyBoysin unelmaresiinan jälleen raiteiltaan kenttämiehistön myöhästellessä kaiken muun elämöinnin keskellä peittopaikoiltaan. Koko tilanne tuntui ensin menevän myös vaihtopenkin pikkutakkiosastolta täysin ohi, mutta hetken aikaa tilanteen tajuamisen jälkeen suuhun tuli pieni määrä oksennusta.

Kohtuuttomalta oikeusmurhalta tuntunut lipsahdus takaisin takaa-ajajan asemaan ottelun viimeisillä hetkillä tuntui tilanteen kasaavasta aikalisästä huolimatta lamauttavan JuhlaKaluston pelin siinä määrin, että viimeisten minuuttien pyöritys ilman maalivahtia ei tuonut enää toistamiseen lohduttavaa onnistumista muutamasta mallikkaasta yrityksestä huolimatta. Näin ollen loppusummerin töristessä Nallisportin sisuksissa, jäi oranssipaitojen osaksi kirota omaa huonouttaan ja onnitella pitkänmatkalaisia täydestä pistesaalista juuri epätoivon tilassa päätetystä ensikohtaamisesta. Sen verran paha jälkimaku kaikesta kuitenkin jäi, että revanssin virittely aloitettiin välittömästi pukukoppiin sulkeutumisen jälkeen. Seuraavassa kohtaamisessa silkkihansikas on jätetty Nivea-pullon viereen yöpöydän laatikkoon ja peliväline runnotaan verkkoon vaikka väkisin. Oha se varma!


Maalinteko:
Kun kauden avausturnaukseen oli saatu sairastuvan saranoiden kovatahtisesta narinasta huolimatta kolme ketjullista hyökkäyskalustoa, pysyi hyvä pelitahti kasassa koko kolme-eräisen koitoksen ajan, mutta hyvällä liikkeellä aikaansaatuja tekopaikkoja ei tälläkään kertaa saatu realisoitua maaleiksi saakka kuin kerran. Luokattoman tehottomaksi hyytynyt viimeistely koitui lopulta oranssipaitojen kohtaloksi, kun vihulainen käytti omat harvat paikkansa sitäkin tehokkaammin hyväkseen. Tuttuakin tutumpi kompastuskivi oli siis jälleen jakoavaimena PartyBoysin hammasrattaissa.
Tilankäyttö:
Vaikka jalka kulki ja pallo pyöri läpi ottelun omassa lavassa, oranssipaitojen peli keskittyi aivan liian kapeille kaistoille ja ajautui kerta toisensa jälkeen yltiöahtaisiin rakoihin. Kun päätä hakattiin vastustajan muodostamaan lihamuuriin ja yritettiin kuljettaa palloa väkisin totuttuja uria pitkin maalipaikoille, jäi ketjujen painottomille laidoille sekä pakkien hyökkäystonteille ylettömästi tilaa, jota ei onnistuttu hyödyntämään missään vaiheessa ottelua. Niinpä lopulliset ratkaisupaikat ajautuivat kerta toisensa jälkeen niin pikkunätiksi neppailuksi, että ratkaisusyöttöjen läpimeno omien miesten lapasiin oli enemmän tuurista kuin taidosta kiinni. Tänään tuuria ei ollut, joten lopputulema oli huonot housussa.
Nukahtelu:
Kolmen erän ajan keskialueella ja hyökkäyspäässä seinään hakatut oranssipaitojen päät pimenivät pariin otteeseen omassa päässä sellaisin seurauksin, että pelivälinettä jouduttiin naaraamaan Olban pyhimmästä sekä toisessa että kolmannessa erässä. Tilannetta pahentanut pelaajiston haaverisuma ja sitä seurannut vaihtopenkkisirkus pidensivät päiväunia viimeisen vitosen aikana sen verran pahasti, ettei loppukiriäkään saatu lopulta viritettyä aivan tappiin saakka. Oppia ikä kaikki ja seuraavassa turnauksessa pää mukana täydet kolme varttia? Sepä vasta olisi jotakin…