SSBL 4. divisioona 2017-2018 SSBL 4. divisioona 2016-2017 SSBL 4. divisioona 2015-2016 SSBL 4. divisioona 2014-2015 SSBL 4. divisioona 2013-2014 SSBL 5. divisioona 2012-2013 SSBL 5. divisioona 2011-2012 SSBL 4. divisioona 2010-2011 SSBL 5. divisioona 2009-2010 Pepsi kesäsarja 2009 Kainuun Cup 2009 Karhuliiga 2008-2009 Kilpa Merikoskiliiga 2008-2009 Kainuun Cup 2008 Karhuliiga 2007-2008 HoD Merikoskiliiga 2007-2008 Kainuun Cup 2007 Merikoskiliiga 2006-2007 Merikoskiliiga 2005-2006 1.div Harjoituspelit All-Time SSBL-tilastot All-Time tilastot
Pelikuvat Muut kuvat

EtusivuHistoriikkiEdustusjoukkueOttelut ja tilastotOheistoimintaKuvagalleriaVieraskirjaForumLinkit

SSBL 4. divisioona 2014-2015

 

Otteluraportti

11.10.2014, klo 10:00, Nallisport

FBC PartyBoys - OFBC 3 - 3 (2 - 1, 1 - 0, 0 - 2)
0 - 1
Jay (Pete) 1 - 1
Pete (AaKoo) 2 - 1
- - -
Jay (Pete) 3 - 1
- - -
3 - 2
3 - 3


Rangaistukset:
      FBC PB: Hagi 2min (mailan nostaminen)
      OFBC: -

Kausiavauksessa:
      Olben
      Pena, Vile, Tumu, Welo
      Jartsa, Hagi, Hansala, AaKoo, Jay, Pete, Kalu, Jarski, Tapsa
      Managerina: Ivanovic

Lokakuun alku tarkoittaa kolmea asiaa: lisääntynyttä hirvikolari-riskiä, "talvi yllätti autoilijat" -otsikoita sekä alati kiihtyviä selityksiä siitä, miksi kesäharjoittelu on mennyt rytinällä metsään tai sitä ei ole käytännössä tehty edes vähää alusta. Näistä yleismaailmallisista keskustelunaiheista räätälöitiin myös kasaan manaatin lailla alkulämpimiin singahtaneen FBC PartyBoysin peliin valmistautumiset syksyisenä lokakuun aamuna Nallisportissa. Vastapäädyssä parveili urheilullista nuorta ja kokeneempaa herrasmiestä tiukasti ruodussa. Joku voisi haistaa ilmassa pahan karman.

Vaillinaiset valmistautumiset ja vastuuturnauksen vaatimukset jättivät kovin vähän jarrutusjälkiä kalsareihin sarjakauden avausvihellyksen hetkellä. Alkuminuutit sujuivat tunnustelevissa "Hei, mehän melkein osataan" -merkeissä aina siihen saakka, kunnes vastustajan aika ajoin rottailuunkin keskittynyt snaipperikapteeni raapaisi Olbenin vartioiman tolpparakennelman vasemmalta puolelta kauden avausosuman PB-lauman pyhimpään. Vastinetta tälle saatiin odotella muutaman minuutin ajan, kunnes erän puolivälissä maltilla hyökkäyslaudoituksessa palloa pitkin matsia hieromaan yltynyt parivaljakko Jayhani & Pepeto taikoi ilmoille ketjunsa ja joukkueensa esikoisen syksylle 2014. Maalintaus-toimistosta alaviistoon pieneen kulmaan Peten passaama pallo saateltiin sentterinä operoineen Juhanin lavasta välittömästi oikealta etukulmaan matalana sivalluksena.

Erän edetessä oranssimusta kotijoukkue pääsi säätelemään pelin tempoa hallitessaan ja haliessaan palloa maltilla oman päädyn karva-, eikun alakolmiohieronnassa. OFBC:n pääosin puolikorkea karvaus ei päässyt riistopaikoille, vaikka samalla myös PB:n hyökkäyspelistä syötiin paras terä avausten irrottua matkaan lähinnä pitkinä pystysyöttöinä laitureille. Erän lopulla pörähti toistamiseen vieraspäädyssä, kun vuolaimmin ottelussa paikkoja luonut ketju Länkkäri-Jay-Pete tiukensi hellää henkistä kuristusotettaan. Pomppupallosta vasemmalla pariin otteeseen huonoa osumaa pelivälineeseen viuhtonut A-K pääsi seuraamaan lähietäisyydeltä laituriparinsa Peterin purjehtiessa paikalle korjaamaan kypsät hedelmät ja sutimaan omasta riparistaan maalivahdin heittäydyttyä puolityhjää verkkoa kireämmälle. Tästä tauolle ja takaisin studioon.

Breikillä ihmetys oli käsinkosketeltavaa, kun tajuttiin, että näinkin löysillä eväillä mutta komealla miehistöllä on mahdollista olla valmiina sarjaotteluiden koitoksiin. "Ens kesänä jatketaan grillikautta lokakuulle ja töistä otetaan useammin lomaa ryyppäämiselle!" kaikui pettämätön suunnitelma syväanalyysin jäljiltä. Kakkosperiodin suuntalinjat olivat selvät: pallonhallinta toimii nähdyillä suuntaviivoilla kohtuullisesti, mutta enää pitäisi päästä keskialueen yli syöttämällä sinkoilun sijaan. Matalalta rauhassa kehitelty pallonhallinnointi oli toimiva resepti hyydyttää vihulaisen pallollista peliä, kun taas vastaavasti puolustusasemiin jouduttaessa koko viisikko saatiin vauhdikkaasti pallon alle tunnollisesti uurastaneiden kolmen ketjun tehtyä hartiavoimin töitä omaan päätyyn menetysten jälkeen.

Kakkosjakson puolivälissä ansaitsematonta iloa kannettiin pirttiin tutun ketjun pistäessä tulostauluun elonmerkkejä. Ties monennenko vastaavan päätyrallin mainingeissa Pete jätti kulmapyörinnästä palloa Juhanille, joka pyöräytti pelivälinettä nopeasti maalinkulmilta kohti muikkurysää ja juhli pian itsekin hieman yllättyneenä pakin jalan kautta maaliin kimmonnutta osumaa. Erän lopulla räpylää aseteltiin varovasti jarrupolkimelle, jotta turhilta riskeiltä vältyttäisiin. Puolustusvoittoinen taktiikka takasi erätauolle mentäessä kahden maalin etumatkan ja antoi samalla enteellisesti vihjettä lohkon avausturnauksen yleisnäkymästä: vähillä maaleilla ja simppelillä suoraviivaisuudella mennään ainakin tässä vaiheessa vuotta.

Päätösjakson aikana OFBC käytti taktista osaamistaan mm. karvauksen ja intensiteetin nostamiseen, aikalisään, peluutuksen tiivistämiseen sekä sinnikkyyden palkinneisiin kahteen makoisasti lihamuurin jaloista verkkoon kimpoilleeseen laukaukseen ohi puolustusryhmittymän. PartyBoys puolestaan väläytteli taktista osaamistaan takamatkalta ansaitsemattomasti otettuun rangaistukseen, hätäisiin avauksiin ja kruununa kaikelle voitonlipeämiseen loppuhetkillä tasuriksi suhteellisen paineettomissa pelitilanteissa. Täydellistä, ja tuttuja teemoja harvasivuisesta pelikirjasta. Oman hyökkäyspelin ja etenkin hyökkäysalueen tilojen hyödyntämisen nihkeys veivät parasta terää kokonaisssuorituksesta, kun omassa päässä homma vaikutti olevan valtaosin tukevasti huolella rasvatuissa villalapasissa.

Pelaamisen perusrakenne ja viisikkona alaspäin pelaaminen olivat halki kamppailun PB-leirissä varsin mallikkaalla tolalla, mutta niin vain lipesi hansikkaasta se nyt tuuleen kylvetty toinen saavutettavissa ollut piste. Välillä tasurikin maistuu aivan tappiolta, ja tämä oli nyt taas niitä aamuja. Hatunnosto kuitenkin OFBC:lle hienosta noususta ja varsin mukavasta kaudenaloituksesta. Värikkäämmät ottelut ja maineteot odottanevat vielä jossakin horisontin tuolla puolen, kunhan oranssin miehistön ketjupeli saadaan jengoilleen ja syöttöpeliin varmuutta keskialueen ylityksissä sekä hyökkäyspäädyn rakenteluvaiheissa. Jos jostain asiasta ei ole tässä seurassa pulaa, niin se seikka olkoon kehittymisen vara...


Puolustusasenne:
Kolmea vitjaa ei ehkä hyödynnetty hyökkäyssuuntaan halutulla pieteetillä kuin ajoittain, mutta alaspäin tultaessa asenne oli priima-luokkaa. Sinnikäs takakarvaus ja tunnollinen puurtaminen tukkivat OFBC:n iskut usein jo keskialueelle, eikä omassa päädyssä nähty yhtään ylivoimaiskua pakkien ohjatessa vastustajia ansiokkaasti huonompiin sektoreihin jo etäämmällä solidisti torjuneen Olbenin maalista. Kiitettävä yleisarvosana oli nyt lopussa pienellä tuomariavustuksella tulleesta loppumetrien sulamisesta huolimatta lähellä.
Tehoketju AK-Jay-Pete:
Lupaavia otteita esittänyt trio piti valtaosan vaihdoistaan palloa hallussa ja vei pelin painopisteen usein syvälle hyökkäysalueelle. Päätymyllyissä palloa hierottaessa oli vain ohutta ongelmaa päästä syötöillä tekopaikoille tai kierrättää pelivälinettä alakertaan. OFBC:n pakit olivat pulassa ketjun hakiessa päätylaudoissa parempia asetelmia ovelilla jätöillä ja vankalla suojauksella. Varsin mainio pallonhallinta antaa hyviä enteitä jatkoa ajatellen, kun nyt osuttiin jo kolmesti.
Pienet jutut:
Kehitys pysähtyy tyytyväisyyteen. Tulokseen ei voi olla tyytyväinen, ja pientä viilaamista kaivataan koko rykmentiltä joka matsiin. Pallollisessa pelaamisessa pystyavauksiin ja ratkaisusyöttöihin tulee rutiinin myötä tiukemmin huolellisuutta sekä laukaisuihin järkevyyttä silmät kiinni päin tirpomisen sijaan. Puolustuspäässä miesmerkkausta ja peittopeliä voi selkeyttää vielä pykälällä tai parilla. Pieniä juttuja, mutta pienistä puroista kertyy iso virta. Keksisikö tähän vielä jonkun latteuden?